R2 Online гра з екшен битвами в стилі аніме

R2 online огляд гри PvP спрямованості в докладному описі

R2: Reign of Revolution це корейська mmorpg з клієнтом в жанрі фентезі з ухилом на PvP баталії. Дике місиво і хардкорних заруб можна влаштувати, де завгодно, крім великих міст. Це головна і основна фішка, яка привертає фанатів азіатських ММО. Так як тут вбивства гравців заохочуються, але новачкам на перших порах буде важко, вони тут в деякій мірі будуть просто напросто гарматним м'ясом, нездатним себе захистити. У цьому вся принадність, гриндити по дикому мобів на безкрайніх полях не доведеться. Це той рідкісний випадок, коли "Player Killer" дозволений і всіляко заохочується. А ще можна подібно вовкулаку перетворюватися у всяких, мобів, монстрів і навіть рейдових босів.

Графіка в R2 Online анімешна і персонажі виглядають няшними, кумедними, а жіночі персонажі в деяких обладунках виглядають дуже зухвало, прям як люблять любителі ельфійок і MMO. Картинка гарна, а геймплей і ігрова механіка різнопланова з динамічним розвитком героя і драйвовими поєдинками, де банальний гринд йде на другий план, а конфронтація між гравцями доходить до божевілля.

Грати можна безкоштовно, завдяки моделі поширення free-to-play, локалізатори в РФ є Innova, також вона надає офіційний російський сервер і сайт. Щоб почати, необхідно пройти просту реєстрацію на ігровому порталі 4game і завантажити ігровий клієнт, що дасть вам можливість грати в інші представлені проекти.

-->
ЖанрЕкшен, MMORPG, Фентезі
РозробникWebzen Inc
ВидавникInnova Co. 4game
ОсобливістьPlayer Killer
Дата виходу2008
Офіційний сайтr2online.ru

Сюжет в R2 Online за великим рахунком не помітний і банальний, як сама банальна банальщина, сюжетні квести майже один в один один одного повторюють. Була справа так, боги воювали між собою, але не могли один одного здолати, і створили вони в допомогу собі раси розумних істот. Пізніше боги пішли, а раси розбрелися, хто, куди і зачаїлися, але люди запримітили багатства інших дітей богів і почали вести свої війни, створювати величезні армії. Тобто в ролі поганих хлопців на цей раз виявилися люди, вони ж єдина ігрова раса на момент написання огляду.

Щодо цього пункту, то інтерфейс в R2 Online немов передає привіт з початку 2000-х, все спрощено як в першій частині "Diablo", а також все дуже дрібне. Якщо коротко, виходить якийсь олдскульний мінімалізм. Відносно управління, то тут дві системи переміщення на вибір: тільки одна миша, миша плюс клавіші клавіатури WASD. Відносно бою, то тут таргет система, просто навів на противника або на мобу і понеслися кликати. Але, є один не приємний нюанс, під час бою, при зіткненні з мобами потрібно затискати "ЛКМ", а на PvP потрібно затискати "Ctrl". Початкова розстановка гарячих клавіш не зручно і необхідно її переставляти. В цілому іграбельной, але виглядає старомодно.

R2 Online це стандартне фентезі з відповідним геймплеєм, тут одна раса і п'ять класів, розробники обіцяли надалі додати ще й ельфів. Сюжет простий, квести банальні, система бою як в "Lineage 2" без новомодного Non-Target. Є масові заруби між гільдіями і боротьба кланів за замки, без яких жоден фанат MMORPG не надає гри. По суті, тут ви не зустрінете нічого нового, крім як системи перевтілень в різних істот бестіарію всесвіту Reign of Revolution.

Геймплей простий, розробники R2 пішли по протоптаною стежкою всіх MMORPG, не вдаючись до розробки нового велосипеда. Але при всьому цьому, контент досить різноманітний, але через хардкорних системи PvP ви самі або хтось із інших гравців буде ініціювати бійню, яка, ні разу не сподобається мирному Фармеру предпочитаемому гойдатися на мобах. Як тільки ви визначитеся з персонажем і його класом, вас чекає стандартна, типова прокачування. Всі взяті квести у NPC пов'язані з вбивством певної кількості мобів і певного типу. Тільки тут, як і у всіх азіатських mmorpg потрібно знищити майже незліченну кількість мобів, щоб отримати достойну річ, і все через цього горезвісного рандома. Ще не візьмете високий рівень і не пріоденетесь, як слід, про вільні PvP можна забути, шкода, але, на жаль, на перших порах потрібно побоюватися інших гравців.

Щодо екіпіровки, то тут вона стандартна, є кілька слотів під: обладунки, пояс, рукавички, черевики, штани, шолом і біжутерію. Остання, причому дуже рідкісна, добути її важко. Також всі речі можна точити, але чим вище рівень, тим більше шансів зламати і заточку і річ. З цієї причини фанати R2 Донато, так як це значно економить час. Характеристики значно збільшуються в першу чергу за допомогою речей, а не з узяттям рівня. А характеристик всього чотири, прям як у перших 2D mmo, а саме: сила, спритність, інтелект і захист.

А ось вміння з талантами трохи компенсують слабку унікалізації персонажа, є три гілки для кожного класу, основна і субкласи. Зауважте, тільки на 20-му рівні ви почнете отримувати ці окуляри, і витрачайте їх продумано, адже їх скидання обійдеться в копієчку. Умінь в гілці мало, не більше 15, в залежності від обраного вами класу.

R2 Online системні вимоги та характеристики

ПроцесорIntel Core 2 Duo 6400
Оперативна пам'ять4 Gb
Місце на диску7 Gb
ВідеокартаGeForce 7800
ПроцесорIntel Core i5 660
Оперативна пам'ять8 GB
Місце на диску7 GB
ВідеокартаGeForce 8600 і краще

R2 Online вихованці

Вихованець для вас буде саппортом і бафером, який завжди допоможе в скрутну хвилину. Тим більше він додає вашого основного персонажу бонуси до всього, наприклад, до манні, здоров'ю, швидкості трансформації і вантажопідйомності. Ще потрібно задати йому напрямок в еволюції. У ній є кілька етапів, максимальний рівень вихованців 99-й. Його функціонал мінімальний, приносити вибитий лут або носити ваші речі він не буде. Свого першого пета, зможете отримати, виконавши квест "Інструктор вихованців". Щоб апгрейдити пета, його потрібно нагодувати спеціальними дорогоцінними каменями, які можна добути тільки при Крафт. На кожному з етапів, пет отримує особливі вміння, наприклад активні Скіл або масові бафи. В цілому виходить якийсь компаньйон.

Класи і персонажі в R2 Online

Ігрова раса в R2 тільки одна і це люди, тут вони в деякій мірі виступають лиходіями. Унікалізація персонажа майже нульова, свій скін налаштувати вийде тільки по мінімуму і це стать, зачіска і тип особи. Цей недолік компенсується можливістю трансформації в залежності від ігрової ситуації в якусь істоту, до того ж це головна родзинка проекту. Всього є п'ять класів, які абсолютно відповідають канонам MMORPG.

• Лицар - це танк, доблесний воїн, одягнений в важкі обладунки і озброєний за класикою жанру мечем зі щитом чи інший великим кийком.
  • Маг - завдає потужного магічний шкоди, за фактом тут він Баффер і дебаффер. Накладає на себе і союзників всякі ефекти, а на ворогів прокляття. В цілому класичний клас в MMO.
  • Рейнджер - це боєць далекого бою озброєний луком і стрілами, в його арсеналі є навіть рушниці. Для нього головне це тримати дистанцію, так як він в ближньому бою швидко захворіє.
  • Призиватель - це якийсь вузькоспеціалізований маг, у якого головна зброя це покликане тварина. При цьому він може закликати не тільки одного, а кілька, і вони до останнього подиху захищатимуть свого господаря.
  • Ассасин - у нього найбільшої шкоди в порівнянні з іншими класами, шанс нанести критичний шкоди досить великий. У нього є здібності: скритність і невидимість. Грати за нього можна лише, таким чином, по-швидкому зробили серію атак, якщо противника не вбили, то йдіть в інвізе і тікаєте. Так як відкритий бій лоб в лоб загрожує зливом, від того ж танка. Але якщо ви правильно одягнетеся, і послідовно будете виконувати дії, то шанси на успіх значно зростають.

Хардкорні битви PvP

Хардкорні тут приваблива, любителі PvP цю особливість гідно оцінять в R2, графіка не сильна сторона в цій грі. Тому вона бере іншим, повною свободою вибору противника, місця бою і ніяких негативних ефектів. Тут панує абсолютна безкарність, ви можете без докорів сумління, будучи на останньому рівні одягненим в кращу екіпіровку, шматувати новачком пачками, перетворюючи їх життя в кошмар. Для новачка це природно мінус, але і це можна пережити.

Пролом в бойовій системі гри R2 Online це тупе натискання, точніше затискання трьох кнопок при нанесенні ударів своєї мети. А саме Ctrl + лкм + пкм, на наш скромний погляд це досить зайве, і тільки ускладнює ігровий процес. У активних Скіл час відкоту майже миттєве, так що можете поливати ударами ворогів як з кулемета. Таргетная система відсутня, а прицілиться не просто і тому не дуже зручно. Але клепки в голові і нещадним вбивством інших гравців, де попало, PvP не обмежується. Можна банально вийти на арену, де є дуелі, 2 на 2, 5 на 5 і стінка на стінку, в цьому режимі можна битися сотню на сотню, але вона доступна при досягненні 29-го рівня. До того ж до класичного PvP і божевільному Player Killing, є і облоги замків із застосуванням облогових і далекобійних знарядь.

Грінд на PvE полях

Хоча, гринд на постійній основі в PvE режимі в R2 Online у вас не особливо вийде. Але при цьому різноманітність всіляких мобів велике. Починаючи з зайців, кабанів, ведмедів і закінчуючи орками, гоблінами, вогнедишними тварюками. При всьому цьому вони стають агресивними, як тільки до них підійде гравець, уявіть картину за вами біжить стадо кроликів вбивць, це буде миле видовище. А якщо за вами біжать лицарі смерті, то трансформація в якогось монстра зможе вас врятувати. Все моби діляться на п'ять категорій, різниця полягає в складності вбивання, рідкості і цінності випав лута: іменні, пов'язані з подіями, звичайні боси, рейдові боси, і особливі рідкісні боси, що ховаються в потаємних куточках катакомб темних підземелля.

Перевтілення

Єдина особливість гри R2, яка відрізняє її від інших MMORPG, це перевтілення або простіше кажучи трансформація, в свою чергу ця можливість вносить значну різноманітність. Це не просто фішка для галочки, а функція, якої ви будете часто користуватися. При трансформації змінюється не тільки зовнішність, а також параметри і з'являються особливі можливості і Скіл. Зі списком всіх можливостей можна ознайомитися безпосередньо в самій грі. Ви не тільки змініть свій вигляд, виділяючись серед інших гравців, в залежності від істоти, в яке ви перетворилися, буде знижуватися рівень агресії мобів на вас. А тут вони мега злі і самі постійно атакують інших гравців, причому цілою купою. Як правило, в новому вигляді ви набагато швидше переміщується, а деякі дозволяють навіть літати. Часом ці аватари постають в дуже комічних і дивних формах.

Повна свобода на PvP
Красива графіка
Можна трансформуватися
Новачкам доводиться нелегко
Лінійна прокачування
Є вплив доната

За великим рахунком R2 це харкорная класика в стилі корейських фентезійних MMORPG, саме така м'ясорубка може відлякувати простих гравців, які люблять займатися мало не фермерством і мирно фармить на мобах. Варто відзначити, що є не багато MMO по-справжньому PvP орієнтованих. А багатьох геймерів дратують обмеження на вільні побоїща, і те, що весь махач зосереджений на облог і аренах. Тут же такого немає, рубай, кого хочеш і коли хочеш. Ви навіть можете сказати, що ігрова механіка повністю клонує "Lineage 2". Але ми вам заперечимо, що майже всі азіатські ММО на одну особу, а різняться лише деякими фішками, які власне тягнуть весь проект і роблять його унікальним. А метаморфози взагалі є найголовнішою відрізняється рисою від інших рольових онлайн ігор. В цілому грати можна, але чого революційного тут ви не побачите, просто стара добра класика жанру.